Emulgator O/W - Polysorbate 20 - 9005-64-5 - Rokwinol 20 DPPL 1000 kg

Cena netto: 16 171,44 zł (16,17 zł / 1 kg)

Najniższa cena (ostatnie 30 dni):

14 388,00 zł Netto
Cena brutto: 19 890,87 zł (19,89 zł / 1 kg) w tym 23% VAT

Najniższa cena (ostatnie 30 dni):

17 697,24 zł Brutto
Nie zawiera kosztów wysyłki
Zapytaj o produkt

W magazynie: 11 szt.

Kod produktu: PE-01864

Specyfikacja

  • Opakowanie jednostkowe:
    DPPL
  • Zawartość:
    1000 kg
  • Opakowanie zbiorcze:
  • pH:
  • Odczyn:
  • Kolor:
  • Zapach:

O produkcie

  • bardzo dobre właściwości emulgujące,
  • wysoka zawartość substancji aktywnej w produkcie (ok. 99%),
  • dobra rozpuszczalność w wodzie i metanolu,
  • bezpieczny dla środowiska wodnego,
  • produkt biodegradowalny.
Produkt tylko dla firm
Emulgator O/W - Polysorbate 20 - 9005-64-5 - Rokwinol 20 DPPL 1000 kg

Zastosowanie

Emulgator O/W - Polysorbate 20 - 9005-64-5 - Rokwinol 20 posiada zdolność tworzenia emulsji O/W, czyli olej w wodzie. Dzięki temu znajduje zastosowanie w przemyśle kosmetycznym, pełniąc funkcję emulgatora w formulacjach O/W. Jest efektywnym solubilizatorem dla olejków eterycznych i perfum, dzięki czemu znajduje również zastosowanie w detergentach, między innymi w odświeżaczach powietrza.

Ponadto, ROKwinol 20 jest stabilizatorem dla formulacji wodnych i wodno-alkoholowych. Z tego powodu stanowi składnik środków do mycia i pielęgnacji ciała i włosów, takich jak szampony, odżywki, balsamy, żele pod prysznic, preparaty do stylizacji i koloryzacji włosów, preparaty nawilżające do twarzy, kremy przeciwsłoneczne, przeciwzmarszczkowe, chusteczki nawilżane, płyny do płukania jamy ustnej oraz antyperspiranty. Produkt poprawia konsystencję kosmetyków myjących, ułatwia ich aplikację i spłukiwanie i daje poślizg. Zmniejsza także potencjalnie właściwości drażniące i wysuszające innych składników kosmetyków.

Solubilizator - Polysorbate 20 - 9005-64-5 - Rokwinol 20 może być stosowany jako emulgator w trudnopalnych cieczach hydraulicznych typu HFA, HFB, HFC oraz HFD-U. W obróbce metali znajduje zastosowanie jako składnik formulacji obróbczych, wpływając korzystnie na stabilność emulsji. Wykazuje odporność w twardej wodzie oraz poprawia charakterystykę pianotwórczą formulacji stosowanych przy procesach obróbki metali. Ponadto ROKwinol 20 znajduje zastosowanie w branży agrochemicznej. Jest on stosowany jako emulgator formulacji pestycydowych, głównie typu EC, SL, EW.

Wyrób jest substancją niesklasyfikowaną zgodnie z regulacją CLP. Ulega biodegradacji w środowisku naturalnym.

Właściwości

Zastosowanie solubilizatora - Polysorbate 20 - 9005-64-5 - Rokwinol 20:

  • preparaty do mycia, pielęgnacji i stylizacji włosów,
  • kosmetyki do mycia i pielęgnacji ciała i twarzy,
  • kosmetyki do makijażu i demakijażu,
  • preparaty do koloryzacji i dekoloryzacji włosów,
  • wody po goleniu i inne preparaty alkoholowe,
  • preparaty przeciwsłoneczne,
  • perfumy, mgiełki zapachowe do ciała,
  • płyny i żele do higieny intymnej,
  • preparaty ochronne do ust,
  • preparaty przeciwtrądzikowe,
  • odświeżacze powietrza,
  • lakiery i zmywacze do paznokci,
  • trudnopalne ciecze hydrauliczne,
  • oleje i płyny obróbcze,
  • agrochemikalia.

Dodaj nową opinię

Review are only issued by customers who have purchased product

Oceń produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i Google
Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi

Administratorem Danych Osobowych jest distripark.com sp. z o.o. ul. Sienkiewicza 4, 56-120 Brzeg Dolny.

Dane osobowe będą przetwarzane w celu zwrotnego kontaktu – przez okres niezbędny do udzielenia odpowiedzi na pytanie lub podjęcia tych działań – podstawą przetwarzania jest realizacja prawnie uzasadnionych interesów Administratora (art. 6. ust. 1 lit. f RODO) lub podjęcie działań na żądanie Klienta, zmierzających do zawarcia umowy (art. 6. ust. 1 lit. b RODO).

Szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się na stronie internetowej Administratora w zakładce Ochrona Danych Osobowych.

Back to top