ROKAnol L7A - C12-16 Laureth-7 - 68551-12-2

Cena netto: od 174,97 zł od 174,97 zł
Cena brutto: od 215,21 zł od 215,21 zł w tym 23% VAT
Nie zawiera kosztów wysyłki
Rabat 18.7%
Zapytaj o dostępność
Produkt dostępny
Kod produktu: PE-K-0019

Specyfikacja

  • Opakowanie jednostkowe:
  • Zawartość:
  • Opakowanie zbiorcze:
  • pH:
    0
  • Odczyn:
  • Kolor:
  • Zapach:

O produkcie

  • surfaktant niejonowy z grupy etoksylowanych alkoholi tłuszczowych,
  • bardzo dobrze rozpuszczalny w wodzie,
  • produkt o wysokiej koncentracji - nawet ponad 99% substancji aktywnej,
  • posiada szerokie spektrum funkcji w formulacjach – środek zwilżający, myjący, emulgujący i dyspergujący,
  • wysoce kompatybilny z innymi surfaktantami niejonowymi oraz surfaktantami anionowymi i kationowymi,
  • skuteczny w środowisku kwaśnym i obojętnym oraz w rozcieńczonych alkaliach,
  • produkt biodegradowalny,
  • występuje w opcji RSPO pod nazwą ROKAnol L7A MB,
  • dostępny w opcji Kosher i Kosher PassOver,
  • produkt wytwarzany na instalacjach objętych systemem GMP EFfCI (dla składników kosmetycznych).
Produkt tylko dla firm
produkt_biodegradowalny Produkt biodegradowalny
produkty_Greenline Produkt GreenLine
ROKAnol L7A - C12-16 Laureth-7 - 68551-12-2

Zastosowanie

ROKAnol L7A - C12-16 Laureth-7 - 68551-12-2 to niejonowy związek powierzchniowo czynny bazujący na alkoholu laurylowym C12-C16. Należy do grupy etoksylowanych alkoholi tłuszczowych o nazwie INCI: C12-16 Laureth-7. Występuje w wysoce skoncentrowanej formie. Zawartość substancji aktywnej w produkcie przekracza 99%. Bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie. Wartość HLB dla wyrobu wynosi około 13, a temperatura krzepnięcia kształtuje się na poziomie 10°C. ROKAnol® L7A w temperaturze 50°C przybiera postać klarownej do lekko mętnej cieczy o barwie max. 70 w skali Hazena. Powyższe parametry produktu wpływają bezpośrednio na szerokie spektrum funkcji produktu w formulacjach końcowych.

 

ROKAnol® L7A dzięki funkcji zwilżania, emulgowania, dyspergowania oraz bardzo dobrym właściwościom detergencyjnym znajduje zastosowanie jako podstawowy surfaktant do produkcji detergentów (proszkowych i płynnych), domowych i profesjonalnych środków czystości czy też preparatów do czyszczenia rąk. ROKAnol® L7A nadaje się do stosowania w środowisku czynników redukujących i utleniających oraz w twardej i zimnej wodzie.

 

Produkt wykazuje wysoką aktywność chemiczną w kąpielach kwaśnych, obojętnych oraz rozcieńczonych alkaliach. Jego dodatkową zaletą, jest wysoka kompatybilność z środkami pomocniczymi o charakterze niejonowym. Doskonale sprawdza się także w z w mieszaninach z surfaktantami anionowymi i kationowymi. W formulacjach zawierających  alkilosiarczany i alkiloarylosulfoniany wykazuje synergiczne działanie myjąco- czyszczące.

ROKAnol® L7A z powodzeniem sprawdza się  w produkcji wyrobów kosmetycznych takich jak między innymi: kosmetyki do mycia i pielęgnacji skóry oraz kosmetyki do włosów. Jest również surowcem często wykorzystywanym do wytwarzania kosmetyków kolorowych, produktów do ochrony przeciwsłonecznej, produktów  do golenia i kosmetyków po goleniu.

ROKAnol® L7A doskonale nadaje się także dla  branży włókiennictwa i tekstyliów. Wykorzystuje się go w procesach wstępnej obróbki włókien jako składnik mieszanin dedykowanych do usuwania z tkanin i dzianin  tłustych plam olejowych (oleje mineralne). Dzięki bardzo dobrym właściwościom zwilżającym tkaniny (zwłaszcza bawełniane), ROKAnol® L7A sprawdza się jako składnik kompozycji bielących do  surowych dzianin i tkanin bawełnianych. Produkt  jest również składnikiem usuwającym nadmiar barwników z kąpieli w końcowym etapie materiałów włókienniczych.

ROKAnol® L7A ulega biodegradacji w środowisku naturalnym.

 

Zalety produktu ROKAnol L7A - C12-16 Laureth-7 - 68551-12-2:

  • szerokie spektrum zastosowań,
  • doskonałe właściwości  emulgujące, dyspergujące, zwilżające, myjące i czyszczące oraz odtłuszczające,
  • wysoka odporność na środowisko kwaśne i rozcieńczone alkalia,
  • wysoka skuteczność w twardej wodzie,
  • bardzo dobre współdziałanie z surfaktantami niejonowymi, anionowymi i kationowymi,
  • wysoka koncentracja substancji aktywnej – 99%,
  • produkt biodegradowalny.

Zastosowanie:

  • środki z grupy preparatów do włosów: kosmetyki do mycia, pielęgnacji i stylizacji włosów (szampony, odżywki, serum, żele, pianki do stylizacji),
  • środki  do mycia twarzy i ciała (żele do mycia twarzy, płyny i żele do mycia ciała, mydła w płynie, płyny do kąpieli),
  • kosmetyki pielęgnacyjne do twarzy i ciała ( peelingi, kremy nawilżające, kremy przeciwtrądzikowe, kremy przeciwzmarszczkowe, kremy pod oczy, kremy do rąk, balsamy do ciała, kremy do ochrony przeciwsłonecznej),
  • kosmetyki kolorowe (podkłady pod makijaż, fluidy, cienie do powiek,  korektory, bronzery),
  • kosmetyki do golenia i po goleniu,
  • detergenty do użytku domowego (detergenty ciekłe oraz proszki, środki do czyszczenia powierzchni,  płyny do mycia naczyń, preparaty do czyszczenia rąk),
  • preparaty do usuwania zabrudzeń olejowych z dzianin i tkanin,
  • dodatek do kąpieli bielących w branży włókienniczej,
  • dodatek do kąpieli piorących po barwieniu tkanin i dzianin.

Właściwości

Nazwa chemiczna Alkohole, C12-16 + 7 EO
Numer CAS 68551-12-2
INCI C12-16 Laureth-7

Środki ostrożności

Zwroty wskazujące rodzaj zagrożenia:

H302 Działa szkodliwie po połknięciu.
H318 Powoduje poważne uszkodzenie oczu.

Zwroty wskazujące środki ostrożności:

P270 Nie jeść, nie pić i nie palić podczas używania produktu.
P280 Stosować rękawice ochronne/odzież ochronną/ochronę oczu/ochronę twarzy.
P301+P312 W PRZYPADKU POŁKNIĘCIA: W przypadku złego samopoczucia,skontaktować się z OŚRODKIEM ZATRUĆ lub z lekarzem.
P305+P351+P338 W PRZYPADKU DOSTANIA SIĘ DO OCZU: Ostrożnie płukać wodąprzez kilka minut. Wyjąć soczewki kontaktowe, jeżeli są i można je łatwo usunąć. Nadal płukać.
P330 Wypłukać usta.
P501 Zawartość/pojemnik usuwać do punktu zbiórki odpadów niebezpiecznych lub specjalnych.

Dodaj nową opinię

Oceń produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i Google
Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi

Administratorem Danych Osobowych jest distripark.com sp. z o.o. ul. Sienkiewicza 4, 56-120 Brzeg Dolny.

Dane osobowe będą przetwarzane w celu zwrotnego kontaktu – przez okres niezbędny do udzielenia odpowiedzi na pytanie lub podjęcia tych działań – podstawą przetwarzania jest realizacja prawnie uzasadnionych interesów Administratora (art. 6. ust. 1 lit. f RODO) lub podjęcie działań na żądanie Klienta, zmierzających do zawarcia umowy (art. 6. ust. 1 lit. b RODO).

Szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się na stronie internetowej Administratora w zakładce Ochrona Danych Osobowych.

Back to top