ROKAnol O100 - Oleth-100 - CAS 9004-98-2

Cena netto: od 263,77 zł od 263,77 zł
Cena brutto: od 324,44 zł od 324,44 zł w tym 23% VAT
Nie zawiera kosztów wysyłki
Rabat 18.7%
Zapytaj o dostępność
Produkt dostępny
Kod produktu: PE-K-0087

Specyfikacja

  • Opakowanie jednostkowe:
  • Zawartość:
  • Opakowanie zbiorcze:
  • pH:
    0
  • Odczyn:
  • Kolor:
  • Zapach:

O produkcie

  • produkt na bazie składników naturalnych,
  • łatwo biodegradowalny,
  • nieklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS,
  • surfaktant hydrofilowy,
  • dobre właściwości solubilizujące,
  • poprawia właściwości reologiczne.
Produkt tylko dla firm
baza_skladnikow_naturalnych Na Bazie składników naturalnych
no_GHS Niesklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS
produkt_biodegradowalny Produkt biodegradowalny
produkt_ekologiczny Produkt ekologiczny
produkty_Greenline Produkt GreenLine
ROKAnol O100 - Oleth-100 - CAS 9004-98-2

Zastosowanie

ROKAnol O100 - Oleth-100 - CAS 9004-98-2 jest wytwarzany w oparciu o surowce pochodzenia naturalnego, dzięki czemu ROKAnol® O100 charakteryzuje się dużą podatnością na biodegradację. Produkt dobrze rozpuszcza się w wodzie oraz w niskich alkoholach alifatycznych, acetonie oraz benzenie.

Równowaga hydrofilowo-lipofilowa (HLB) wyrobu na poziomie wartości 18,8 nadaje ROKAnolowi® O100 zdecydowanie hydrofilowy charakter. Surfaktant charakteryzuje się dobrymi właściwościami zagęszczającymi oraz solubilizujacymi. W produktach kosmetycznych pełni rolę solubilizatora, umożliwiając wprowadzenie do roztworu wodnego substancji nierozpuszczanych lub trudno rozpuszczanych w wodzie, np. kompozycje zapachowe, wyciągi roślinne, substancje tłuszczowe.

Zważywszy na bardzo dobre właściwości emulgujące produkt może być stosowany w emulsjach kosmetycznych (np. odżywki do włosów, balsamy) oraz w kosmetykach kolorowych (farby do włosów oraz kolorowe kosmetyki do twarzy i ciała). Dodatkowo może pełnić rolę składnika zmiękczającego skórę. Ta cecha sprawia, ze ROKAnol® O100 jest stosowany jako półprodukt do produkcji natłustek stosowanych szeroko w przemyśle garbarskim. Ze względu na stałą postać oraz właściwości emulgujące produkt używany jest także jako składnik do produkcji uszczelniaczy wulkanizacyjnych.

Innym przykładem zastosowania przemysłowego jest wykorzystanie produktu w roli emulgatora w środkach ochrony roślin, głównie w formulacjach typu EC, SC, EW, ME.

Produkt nieklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS.

Właściwości

Zastosowanie:

  • kosmetyki,
  • formulacje środków ochrony roślin,
  • półprodukt do produkcji natłustek,
  • przemysł oponiarski – produkcja uszczelniaczy wulkanizacyjnych.

Dodaj nową opinię

Review are only issued by customers who have purchased product

Oceń produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i Google
Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi

Administratorem Danych Osobowych jest distripark.com sp. z o.o. ul. Sienkiewicza 4, 56-120 Brzeg Dolny.

Dane osobowe będą przetwarzane w celu zwrotnego kontaktu – przez okres niezbędny do udzielenia odpowiedzi na pytanie lub podjęcia tych działań – podstawą przetwarzania jest realizacja prawnie uzasadnionych interesów Administratora (art. 6. ust. 1 lit. f RODO) lub podjęcie działań na żądanie Klienta, zmierzających do zawarcia umowy (art. 6. ust. 1 lit. b RODO).

Szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się na stronie internetowej Administratora w zakładce Ochrona Danych Osobowych.

Back to top