ROKAnol T6 Surfaktant niejonowy, emulgator beczka 110 kg

Cena netto: 1 682,00 zł (15,29 zł / 1 kg)
Cena brutto: 2 068,86 zł (18,81 zł / 1 kg) w tym 23% VAT
Nie zawiera kosztów wysyłki
Zapytaj o dostępność

W magazynie: 0 szt.

Kod produktu: PE-00276

Specyfikacja

  • Opakowanie jednostkowe:
    Beczka
  • Zawartość:
    110 kg
  • Opakowanie zbiorcze:
  • pH:
    0
  • Odczyn:
  • Kolor:
  • Zapach:

O produkcie

ROKAnol T6 to niejonowy środek powierzchniowo czynny, należący do grupy etoksylowanych alkoholi tłuszczowych o nazwie INCI Ceteareth-6. Produkt pochodzenia naturalnego, na bazie liniowego,   nasyconego alkoholu tłuszczowego, wytwarzany jest w postaci miękkiego wosku o barwie białej.

ROKAnol T6 posiada doskonałe właściwości emulgujące oraz dobre właściwości dyspergujące, solubilizujące i zagęszczające. Równowaga hydrofilowo-lipofilowa  (HLB) wyrobu wynosi około 10, co stawia wyrób w przedziale emulgatorów umiarkowanie hydrofilowych.

Produkt dostępny na zamówienie. Przed złożeniem zamówienia prosimy o potwierdzenie terminu realizacji.

Produkt tylko dla firm
Produkt niebezpieczny
ROKAnol T6 Surfaktant niejonowy, emulgator beczka 110 kg

Zastosowanie

Produkt rozpuszcza się w wodzie, tworząc emulsje. W celu przyspieszenia procesu rozpuszczania wyrobu w wodzie zleca się użycie gorącej wody.  Surfaktant ten posiada szeroki wachlarz zastosowań, głównie jako emulgator typu olej w wodzie. Produkt pełni również rolę modyfikatora właściwości reologicznych (czyli poprawia konsystencję kremów, mleczek, odżywek do włosów, itp., powodując wzrost lepkości).

Produkt może być stosowany w emulsjach kosmetycznych. W kompozycjach z ROKAnolem T10 tworzy stabilne emulsje, co ma znaczenie przy formułowaniu maści czy kremów. Atutem tego niejonowego surfaktantu jest jego podatność na całkowitą biodegradację tlenową.

Właściwości

Zalety produktu:

  • doskonałe właściwości emulgujące,
  • dobre właściwości dyspergujące, solubilizujące i zagęszczające,
  • trwały w środowisku czynników utleniających, redukujących i w twardej wodzie,
  • aktywny w ciepłej wodzie, kąpielach kwaśnych, obojętnych i w rozcieńczonych alkaliach,
  • sprzyja powstawaniu emulsji typu O/W,
  • modyfikator właściwości reologicznych (poprawia konsystencję preparatów),
  • oparty na odnawialnych surowcach roślinnych - wysoka biodegradowalność.

Zastosowanie:

  • maści,
  • szampony, odżywki, serum, maski do włosów,
  • preparaty do koloryzacji włosów,
  • kremy do rąk, stóp, ciała,
  • kremy pod oczy,
  • kremy przeciwzmarszczkowe,
  • kremy przeciwsłoneczne,
  • kremy po goleniu,
  • samoopalacze,
  • balsamy, lotiony,
  • preparaty do mycia twarzy

Środki ostrożności

  • Produkt ADR
  • Grupa pakowania: III
  • UN 3077

Zwroty wskazujące rodzaj zagrożenia:

H400 Działa bardzo toksycznie na organizmy wodne.
H412 Działa szkodliwie na organizmy wodne, powodując długotrwałe skutki.

Zwroty wskazujące środki ostrożności:

P280 Stosować rękawice ochronne/odzież ochronną/ochronę oczu/ochronę twarzy.
P273 Unikać uwolnienia do środowiska.
P391 Zebrać wyciek.
P501  Zawartość/pojemnik usuwać do punktu zbiórki odpadów niebezpiecznych lub specjalnych.

Dodaj nową opinię

Oceń produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i Google
Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi

Administratorem Twoich danych osobowych jest spółka distripark.com sp. z o.o. z siedzibą w Brzegu Dolnym (ul. Sienkiewicza 4, 56-120 Brzeg Dolny). Możesz skontaktować się z naszym inspektorem ochrony danych e-mailowo: iod.distriparkcom@pcc.eu.

Twoje dane przetwarzamy w celu komunikacji z Tobą i udzielenia odpowiedzi na Twoją wiadomość. Podstawą przetwarzania Twoich danych jest uzasadniony interes administratora danych lub strony trzeciej (zwrotny kontakt z Tobą, nasz marketing lub partnerów, w tym Grupy PCC, któremu możesz się sprzeciwić), lub podjęcie działań na Twoje żądanie, przed zawarciem ew. umowy - w zależności od treści Twojej wiadomości.

Twoje dane co do zasady będziemy przetwarzać do zakończenia komunikacji z Tobą lub do momentu wniesienia przez Ciebie sprzeciwu, chyba że przepisy prawa będą nas zobowiązywać do dłuższego przetwarzania tych danych lub będziemy je przechowywać dłużej na wypadek potencjalnych roszczeń, przez okres ich przedawnienia określony przepisami prawa, w szczególności kodeksu cywilnego.

W każdym czasie masz prawo do:

  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych;
  • dostępu do swoich danych osobowych, w tym żądania wydania ich kopii;
  • żądania sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub usunięcia swoich danych;
  • wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Odbiorcami Twoich danych mogą być firmy, które wspierają nas w komunikacji z Tobą i pomagają nam prowadzić sklep, zewnętrzne firmy doradcze (w tym prawne, marketingowe i rachunkowe) lub zewnętrzni specjaliści z zakresu IT, w tym podmioty z Grupy PCC.

Więcej o tym, jak przetwarzamy Twoje dane dowiesz się z naszej Polityki Prywatności.

Back to top