Środek spieniający Potassium Cocoate Cas - 61789-30-8 EXOsoft PC35 - kanister 20 kg

Kod produktu: PE-01923
Cena netto
Cena netto
Cena brutto
510,20 zł 414,80 zł
Cena brutto
Cena netto
Cena brutto
510,20 zł 414,80 zł
cena za kg
Cena brutto cena za kg
25,51 zł 20,74 zł
Zapytaj o produkt

Rodzaj transportu

Kurier

Koszty dostawy

Sprawdź

Specyfikacja

  • Opakowanie jednostkowe:
    Kanister
  • Zawartość:
    20 kg
  • Opakowanie zbiorcze:
    Paleta

O produkcie

EXOsoft PC35 to anionowy środek powierzchniowo czynny, który należy do grupy mydeł o nazwie zdefiniowanej przez INCI jako Potassium Cocoate. Jest to produkt pochodzenia naturalnego, charakteryzujący się 100% zawartością węgla odnawialnego. EXOsoft PC35 może być stosowany jako podstawowy i wtórny środek powierzchniowo czynny. Występuje w postaci bezbarwnego roztworu wodnego o zawartości suchej masy 34-36% i nie zawiera konserwantów.

Produkt tylko dla firm

NAZWA CHEMICZNA: Kwasy tłuszczowe, sól potasowa

NAZWA INCI: Potassium Cocoate

NUMER CAS: 61789-30-8

FUNKCJA: środek spieniający, emulgator, środek czyszczący, nawilżacz

Wygląd zewnętrzny w temperaturze (20÷25)°C ..................... ciecz

Barwa w skali Gardnera w 40°C .......................................... max 3

pH 10% roztworu ......................................................... 10,5 ÷ 11,3

Sucha substancja, %(m/m) ................................................ 34 ÷ 36

Masa cząsteczkowa, g/mol ...................................................... 260

Gęstość w temperaturze 20°C, g/mL ............................. około 1,03

Lepkość w temperaturze 25°C, mPa·s ............................. max 100

Temperatura krzepnięcia, °C ............................................. około -5

Konserwant ............................................................................ brak

 

Nazwy alternatywne:

  • Kwasy tłuszczowe,
  • sól potasowa,
  • Roztwór wodny soli potasowej kwasów tłuszczowych,
  • anionowy środek powierzchniowo czynny.

Zwroty wskazujące rodzaj zagrożenia:

  • H315 - Działa drażniąco na skórę.
  • H319 - Działa drażniąco na oczy.

Zwroty wskazujące środki ostrożności:

Zapobieganie:

  • P280 - Stosować rękawice ochronne/odzież ochronną/ochronę oczu/ochronę twarzy.

Reagowanie:

  • P362 + P364 - Zanieczyszczoną odzież zdjąć i wyprać przed ponownym użyciem.
  • P302 + P352 - W PRZYPADKU KONTAKTU ZE SKÓRĄ: Umyć dużą ilością wody.
  • P305 + P351 + P338 - W PRZYPADKU DOSTANIA SIĘ DO OCZU: Ostrożnie płukać wodą przez kilka minut. Wyjąć soczewki kontaktowe, jeżeli są i można je łatwo usunąć. Nadal płukać.
  • P337 + P313 - W przypadku utrzymywania się działania drażniącego na oczy: Zasięgnąć porady/ zgłosić się pod opiekę lekarza.

EXOsoft PC35 ma właściwości pieniące, emulgujące i czyszczące. Działa również jako środek nawilżający. Produkt jest szeroko stosowany w branży higieny osobistej do wytwarzania produktów kosmetycznych, takich jak produkty do golenia (pianki, kremy), żele pod prysznic, szampony, mydła w kostce, mydła w płynie do rąk, mydła do rąk w przemyśle i chirurgiczne środki do szorowania. Może być stosowany zarówno w preparatach zawierających SLES jak i bezslesowych. W niektórych formulacjach może stanowić alternatywę dla SLES/SLS.

Oprócz zastosowania kosmetycznego znalazło również zastosowanie w detergentach do użytku domowego i profesjonalnego. Jednym z głównych zastosowań detergentów są produkty do prania i środki do czyszczenia twardych powierzchni. Ponadto EXOsoft PC35 może znaleźć zastosowanie w przemyśle agrochemicznym jako preparat owadobójczy.

Może być stosowany jako składnik produktów o standardzie ECOLABEL. EXOsoft PC35 jest dostępny w standardzie  RSPO Mass Balance.

Mydło potasowe charakteryzuje się bardzo dobrymi właściwościami pianotwórczymi dlatego znajduje zastosowanie w kosmetykach takich jak szampony, mydła w płynie, mydła w kostce, żele pod prysznic. EXOsoft PC35 jest również szeroko stosowany w aplikacji Household i I&I do chirurgicznych mydeł i peelingów, a także do czyszczenia twardych powierzchni. Produkt biodegradowalny, nie zawierający konserwantów. Dodatkowo produkt znajduje zastosowanie w branży agrochemikaliów, do walki z insektami.

Zalety produktu:

  • naturalne pochodzenie,
  • 100% odnawialnego węgla,
  • brak PEG, brak dioksanu,
  • idealny wybór dla preparatów bez siarczanów- alternatywa dla SLES, SLS,
  • opłacalny,
  • biodegradowalny,
  • jasny kolor,
  • słaby zapach,
  • bez konserwantów.

Zastosowanie:

  • produkty do golenia (pianki, kremy),
  • żele pod prysznic,
  • szampony,
  • mydła w kostkach,
  • płynne mydła do rąk,
  • przemysłowe mydła do rąk,
  • chirurgiczne środki do szorowania,
  • preparaty detergentowe,
  • kapsułki do prania,
  • środki do czyszczenia twardych powierzchni,
  • przemysł agrochemiczny jako preparat owadobójczy.
Napisz własną recenzję

Review are only issued by customers who have purchased product

Jak oceniasz ten produkt?
Twoja ocena