Emulgator Polysorbate 80 - 9005-65-6 - ROKwinol 80

Cena netto: od 390,53 zł od 390,53 zł
Cena brutto: od 480,35 zł od 480,35 zł w tym 23% VAT
Nie zawiera kosztów wysyłki
Rabat 18.7%
Zapytaj o dostępność
Produkt wyprzedany
Kod produktu: PE-K-0064

Specyfikacja

  • Opakowanie jednostkowe:
  • Zawartość:
  • Opakowanie zbiorcze:
  • pH:
    0
  • Odczyn:
  • Kolor:
  • Zapach:

O produkcie

  • efektywne właściwości emulgujące,
  • solubilizacja substancji zapachowych i olejków eterycznych,
  • przeciwdziała rozwarstwieniu emulsji,
  • dobrze rozpuszcza się w wodzie,
  • wykazuje antystatyczność,
  • bezpieczny dla środowiska wodnego.
Produkt tylko dla firm
baza_skladnikow_naturalnych Na Bazie składników naturalnych
produkt_biodegradowalny Produkt biodegradowalny
produkty_Greenline Produkt GreenLine
Emulgator Polysorbate 80 - 9005-65-6 - ROKwinol 80

Zastosowanie

Emulgator Polysorbate 80 - 9005-65-6 - ROKwinol 80 to niejonowy surfaktant oparty na surowcu naturalnym.

Jest etoksylowaną pochodną monooleinianu sorbitanu o nazwie INCI Polysorbate 80. Produkt ma postać cieczy lub półciekłej pasty o barwie od żółtej do brązowej. Krzepnie w zakresie temperatur 24-28°C. Dobrze rozpuszcza się w wodzie, niższych alkoholach alifatycznych i benzenie. Jest substancją niesklasyfikowaną zgodnie z Rozporządzeniem CLP/GHS. Ulega biodegradacji w środowisku naturalnym.

Ze względu na specyficzną budowę chemiczną ROKwinol 80 posiada wysokie zdolności emulgujące. Tworzy stabilne emulsje O/W. Te cechy przyczyniają się do tego, że jest to produkt chętnie wybierany przez formulatorów zarówno w branżach przemysłowych, jak i kosmetykach.

Jest stosowany jako emulgator do formulacji pestycydowych, głównie do formulacji typu EC, SL, EW, ME, WP, WG.

ROKwinol 80 pełni funkcje emulgatora w emulsyjnych środkach wybuchowych. W przemyśle włókienniczym używany jest jako środek zmiękczający włókna, eliminuje elektrostatyczność statyczną, poprawiając efektywność i wydajność procesu barwienia.

Emulgator Polysorbate 80 - 9005-65-6 - ROKwinol 80 znajduje zastosowanie w środkach kosmetycznych. Działa jak łagodny detergent w preparatach myjących, środek zwilżający, solubilizator i stabilizator olejków eterycznych. Wykorzystywany jest przy produkcji kremów, balsamów, toników do twarzy, szamponów i żeli myjących, olejków myjących, środków zapobiegających wypadaniu włosów, kuli musujących do kąpieli. Stosowany przy produkcji odświeżaczy powietrza, dezodorantów bez alkoholu, a także innych produktów kosmetycznych. Jego właściwości emulgujące sprawdzają się w cieczach obróbczych zawierających konwencjonalne oleje bazowe oraz w trudnopalnych cieczach hydraulicznych i płuczkach wiertniczych.

Właściwości

Emulgator Polysorbate 80 - 9005-65-6 - ROKwinol 80

Zastosowanie:

  • kosmetyki,
  • agrochemikalia,
  • włókiennictwo,
  • przemysł wydobywczy,
  • obróbka metalu,
  • ciecze hydrauliczne.

Dodaj nową opinię

Oceń produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i Google
Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi

Administratorem Danych Osobowych jest distripark.com sp. z o.o. ul. Sienkiewicza 4, 56-120 Brzeg Dolny.

Dane osobowe będą przetwarzane w celu zwrotnego kontaktu – przez okres niezbędny do udzielenia odpowiedzi na pytanie lub podjęcia tych działań – podstawą przetwarzania jest realizacja prawnie uzasadnionych interesów Administratora (art. 6. ust. 1 lit. f RODO) lub podjęcie działań na żądanie Klienta, zmierzających do zawarcia umowy (art. 6. ust. 1 lit. b RODO).

Szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się na stronie internetowej Administratora w zakładce Ochrona Danych Osobowych.

Back to top