POLIkol 1500 - PEG-32 - 25322-68-3 kanister 20 kg

Kod produktu: PE-00621
Cena netto
Cena netto
Cena brutto
917,28 zł 745,76 zł
Cena brutto
Cena netto
Cena brutto
917,28 zł 745,76 zł
cena za kg
Cena brutto cena za kg
45,87 zł 37,29 zł
Zapytaj o produkt

Rodzaj transportu

Kurier

Koszty dostawy

Sprawdź

Specyfikacja

  • Opakowanie jednostkowe:
    Kanister
  • Zawartość:
    20 kg

O produkcie

  • bezpieczna, nietoksyczna substancja,
  • nieograniczona rozpuszczalność w wodzie,
  • wykazuje właściwości higroskopijne,
  • środek wiążący, spoiwo,
  • chroni przed nadmiernym wchłanianiem wilgoci,
  • stabilny w twardej wodzie,
  • wykazuje właściwości solubilizujące, zmiękczające, smarne i nawilżające,
  • biodegradowalny.

Produkt dostępny na zamówienie. Przed złożeniem zamówienia prosimy o potwierdzenie terminu realizacji.

Produkt tylko dla firm

Zastosowanie POLIkol 1500 - PEG-32 - 25322-68-3:

  • kosmetyki do ciała (kremy, pasty do zębów, podkłady, maseczki, kremy koloryzujące),
  • kosmetyki do włosów (lakiery, żele, odżywki i preparaty koloryzujące),
  • preparaty stosowane po opalaniu,
  • spoiwo do mydeł w kostkach,
  • utrwalacz zapachu,
  • produkcja opon,
  • dodatek do farb fleksograficznych,
  • obróbka drewna.

POLIkol 1500 - PEG-32 - 25322-68-3 charakteryzuje się szerokim spektrum właściwości aplikacyjnych. Produkt ten może być stosowany jako solubilizator, lubrykant i dyspergator w kosmetykach, pełniąc funkcję bazy pod kremy, pasty do zębów, podkłady, maseczki, kremy koloryzujące. Znajduje również zastosowanie w lakierach, żelach, odżywkach i preparatach koloryzujących do włosów, a także preparatach stosowanych po opalaniu. Jest kompatybilny z innymi szeroko stosowanymi w kosmetykach środkami nawilżającymi (alkohol cetylowy, gliceryna).

Dzięki bardzo dobrym właściwościom dyspergującym i dobrej rozpuszczalności w wodzie produkt ten polecany jest do łączenia wielu składników aktywnych formulacji. Może pełnić funkcję plastyfikatora i środka wiążącego do mydeł w kostkach, przeciwdziałając ich pękaniu. Zastosowany w perfumach pełni funkcje utrwalacza zapachu, zmniejsza szybkość parowania bardziej lotnych składników kompozycji perfum, powodując jedynie stopniowe zmiany zapachu.

Produkt działa jako humektant – substancja wiążąca wodę w formulacji, na przykład w preparatach do stylizacji włosów. Może być również stosowany jako nośnik substancji aktywnych i środek wiążący w kostkach do zmywarek, tabletkach do prania i solach do kąpieli.

Wykorzystywany jest również jako środek antyadhezyjny w przemyśle przetwórstwa gumy (produkcja opon), tworzyw sztucznych, elastomerów. . Przy produkcji opon produkt pełni funkcję aktywatora bieli cynkowej w procesie wulkanizacji. POLIKol 1500 wykazuje cechy prewentera schnięcia w formulacjach farb fleksograficznych. W procesach obróbki drewna zabezpiecza materiał przed nadmiernym wchłanianiem wody w transporcie wodnym (spławianie).

POLIkol 1500 znajduje także zastosowanie jako lubrykant w przemyśle spożywczym. Posiada pozytywną opinie międzynarodowych organizacji, takich jak FDA (Food and Drug Administration), która zezwala na stosowanie polietylenoglikolu w formie niebezpośredniego dodatku do żywności na podstawie list CFR 21: 175.105; 175.210; 176.180; 176.200. Należy pamiętać, że produkt może być stosowany zgodnie z podanymi przez organizację definicjami, nie przekraczając maksymalnej dozwolonej dawki.

Napisz własną recenzję

Review are only issued by customers who have purchased product

Jak oceniasz ten produkt?
Twoja ocena