ROKAnol T10PF DPPL 1000 kg jakość farmaceutyczna

Cena netto: 15 060,00 zł (15,06 zł / 1 kg)
Cena brutto: 18 523,80 zł (18,52 zł / 1 kg) w tym 23% VAT
Nie zawiera kosztów wysyłki
Zapytaj o dostępność

W magazynie: 0 szt.

Kod produktu: RK-0004

Specyfikacja

  • Opakowanie jednostkowe:
    DPPL
  • Zawartość:
    1000 kg
  • Opakowanie zbiorcze:
  • pH:
    0
  • Odczyn:
  • Kolor:
  • Zapach:

O produkcie

ROKAnol T10PF DPPL 1000 kg jakość farmaceutyczna - należy do grupy niejonowych surfaktantów i jest etoksylowanym alkoholem cetearylowym. Produkt ten występuje w postaci białego ciała stałego o konsystencji wosku. Charakteryzuje się dobrymi właściwościami dyspergującymi, solubilizującymi oraz zagęszczającymi. Stosowany w różnego typu maściach antyseptycznych, dermokosmetykach, balsamach, kremach, olejkach.

W cenę wliczone opakowania DPPL.

Minimalna ilość zamówienia ROKAnol T10PF : 4500 kg

Produkt na zamówienie, czas realizacji 5 tyg. licząc od daty potwierdzenia zamówienia.

Produkt tylko dla firm
Produkt niebezpieczny
produkt_biodegradowalny Produkt biodegradowalny
produkty_Greenline Produkt GreenLine
ROKAnol T10PF DPPL 1000 kg jakość farmaceutyczna

Zastosowanie

ROKAnol T10PF spełnia restrykcyjne wymagania jakościowe, określone przez kodeks apteczny, zebrane i opublikowane w najnowszym wydaniu Europejskiej Farmakopei. Dzięki temu produkt ten może być zaklasyfikowany do grupy Makrogol Cetostearyl Ether.
ROKAnol T10PF ze względu na właściwości emulgujące znajduje zastosowanie jako emulgator w emulsjach typu woda w oleju (W/O). Tego typu emulgatory wykorzystywane są do produkcji maści i dermokosmetyków, gdzie rozpuszczalna w wodzie substancja aktywna wymaga równomiernego zdyspergowania w fazie hydrofobowej, jaką zazwyczaj jest baza olejowa.

Zalety produktu:

  • spełnia restrykcyjne wymagania jakościowe określone w najnowszym wydaniu Europejskiej Farmakopei, dzięki czemu może być zaklasyfikowany do grupy Makrogol Cetostearyl Ether
  • doskonale sprawdza się przy tworzeniu stabilnych emulsji typu woda w oleju (W/O)
  • zapewnia równomierne zdyspergowanie substancji aktywnej w fazie hydrofobowej, którą zazwyczaj jest baza olejowa.

Zastosowanie:

  • maści
  • maści antyseptyczne
  • dermokosmetyki
  • balsamy
  • kremy
  • olejki

Właściwości

Nazwa chemiczna: Alkohole, C16-18, etoksylowane
Numer CAS: 68439-49-6
Stan skupienia: ciało stałe. [wosk]
Barwa: biały do żółtawego
Zapach: charakterystyczny
Gęstość: 0,97 g/cm3 [30oC]
pH: 5,5 do 8,5 [Stęż. (%w/w): 1%]
Temperatura topnienia/krzepnięcia: 30oC około
Współczynnik podziału n-oktanol/woda: niedostępne
Rozpuszczalność: Łatwo rozpuszczalny w następujących materiałach: gorąca woda.
Rozpuszczalny w następujących materiałach: zimnej wodzie.

Środki ostrożności

  • Produkt ADR
  • Grupa pakowania: III
  • UN 3077

Zwroty wskazujące rodzaj zagrożenia:

H400 Działa bardzo toksycznie na organizmy wodne.
H412 Działa szkodliwie na organizmy wodne, powodując długotrwałe skutki.

Zwroty wskazujące środki ostrożności:

P273 Unikać uwolnienia do środowiska.
P280 Stosować rękawice ochronne/odzież ochronną/ochronę oczu/ochronę twarzy.
P391 Zebrać wyciek.
P501 Zawartość/pojemnik usuwać do punktu zbiórki odpadów niebezpiecznych lub specjalnych.

Dodaj nową opinię

Oceń produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i Google
Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi

Administratorem Danych Osobowych jest distripark.com sp. z o.o. ul. Sienkiewicza 4, 56-120 Brzeg Dolny.

Dane osobowe będą przetwarzane w celu zwrotnego kontaktu – przez okres niezbędny do udzielenia odpowiedzi na pytanie lub podjęcia tych działań – podstawą przetwarzania jest realizacja prawnie uzasadnionych interesów Administratora (art. 6. ust. 1 lit. f RODO) lub podjęcie działań na żądanie Klienta, zmierzających do zawarcia umowy (art. 6. ust. 1 lit. b RODO).

Szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się na stronie internetowej Administratora w zakładce Ochrona Danych Osobowych.

Back to top